Vart är katten?

igår blev vår lilla Lillstrumpa rädd för en av våra gästers hundar och jag försökte få in henne men hon ville inte. Under efm och kvällen ropade vi och försökte locka på henne flera flera gånger men ingen lillstrumpa. 

Min man fortsatte att locka på henne när jag gått och lagt mig men hon kom inte. Vi tänkte att hon kanske var ute på äventyr men samtidigt tyckte vi det var lite tidigt då hon bara gått ute ett par veckor.

Efter frukost skulle jag och vår yngsta son gå och säga god morgon till hönsen och jag hörde någon jama. JA! Lillstrumpa. Jag sprang in för att byta till stövlar då jag hörde ljudet från buskarna. Jag gick runt länge och försökte lokalisera jamandet. Jag lockade och hon fortsatte att jama. Tillslut stod jag på samma plats och tänkte ” hon borde vara här”. Så tittade jag upp i trädet. Javisst flera flera meter upp var hon. Jag fick panik då jag såg att hon försökte ta sig ner till mig. Samtidigt kommer min man och barn och jag ber de stå där så jag kunde hämta vår nu, väldigt korta stege.

Jag var egentligen inte så orolig för själva fallet då jag vet att katter klara höga höjder men jag var orolig för allt sly, döda vassa grenar och allt annat hon kunde landa på. 

Hur som på något sätt lyckades hon ta sig ner någon meter och sen gick hon ut på en gren och bytte träd. Med oss som stod nedanför och peppade henne lyckades hon sakta och metodiskt ta sig ner tills min man kunde klättra upp på stegen och räcka sig efter henne. Vilken pärs. 

Hon var otroligt hungrig när hon kom in och nu ligger hon och vilar på hundens plats.

 

ser ni henne?
  
 
Share this: