Vad gör jag?

Många säger till mig, hur hinner du med allt?

Andra frågar mig, vad gör du på dagarna?Ja ibland undrar jag också vad jag gör på dagarna… Speciellt de dagar som springer iväg.

Förutom att varje dag städa gästernas gemensamma utrymmen, svara på mail, bädda rum (inte varje dag) så saftar jag och syltar när säsongen finns, bakar, är rörmokare, snickare, målare,ekonomiassistent, skotta snö när det behövs, sanda, ja allt vad en liten gård behöver.

I början av åren är det alltid lite lugnare och då brukar jag inventera, storstäda utrymmen som under säsong blir lite bortglömda, bokslutet för föregående år som tar upp mycket tid och sen försöker jag ha ett renoveringsprojekt. Idag började jag renovera gula rummet. Rycka tapeter och spackla. Sen ska det målas och göras en fondvägg. Bilder kommer såklart när det är klart.

Det är också mycket planering inför kommande år. Det är nu vi har tid och sätta oss ner och tänka igenom vad som ska göras, planera för säsongen och framtiden.

Hur vi ska göra med caféet, vilka öppettider, vad ska vi odla i trädgården, behövs det köpas in nya utemöbler, möbler till rummen, ska vi göra om något?

Jag försöker också ta det lite lugnt och hämtar barnen tidigare ibland eller äter lunch med en vän för jag vet att snart är säsongen här igen och då jobbar vi nästan dygnet runt.

Jag har också fått frågor om utförsäljningen av butiken. Vi kommer inte att stänga ner den utan ändra inriktning och därför sälja av all inredning samt delar av butiksinredningen.

Välkomna hem till oss!

Share this: