Kycklingar

Kycklingar

äntligen har vi kycklingar här på gården. Ända sen vi flyttade till VennerBO för snart 8år sen har vi velat ha höns. Tyvärr har det varit fel tidpunkt men NU

I morgon fyller den förstfödde, Vid namn första hela 1v. Oj vad det går undan.

Att kläcka ägg var otroligt spännande att få vara med om. Vi räknade ner med barnen på både papper som vi kryssade för varje dag som gick och genom en app där man kunde följa äggets/kycklingens utveckling. Om man klickade på bilder kunde man se hur det såg ut om man lös ägget och sen hur det såg ut inuti. Det var det roligaste.

så kom dag 21! Vi kom ner på morgonen och såg hålslag på flera ägg. Nu var vi igång. Sakta men säkert under dagen såg vi hur ägget öppnades mer och mer.

image

Efter några timmar kom en liten kyckling ut och dagen efter hade den torkat upp. Vi satt med spänning hela familjen och tittade på.

image

 

Sen var det väldigt långdraget och dag 24 kom den sista ut. Alla ser olika ut och har olika karaktärer. Vad spännande det är. Just nu är de som alla bebisar… Sover, äter och ja ni förstår…. De passar på och jollra lite med varandra emellanåt också. Jag försöker studera de noga för o se om jag får någon gemensam nämnare på de som är tupp eller höna då jag hoppas innerligt att det finns båda.

I sommar när ni kommer och dricker en kopp kaffe, äter av vår hemmagjorda paj i trädgården kommer ni också få träffs våra nya familjemedlemmar.

image
Pippi somnade i min hand och sov en liten stund

image

Share this: