Frukostmöte

Frukostmöte

IMG_6960-1.PNG

 

Idag var jag på ett intressant frukostmöte ”från dörr till dörr med Uber”.

Talare var Alok Alström, VD för Uber i Sverige. Vilken entreprenör. Vilka idéer och framtidsvisioner.

Just nu efter 8år som vi ägt VennerBO har jag kommit in i en rejäl arbetssvacka och orkar inte så mycket. Inte fundera på nya idéer, utveckla eller annat som ska driva min och min mans företag framåt. Jag har under dessa år lärt mig att just vid denna tid och en bit in på hösten känner jag så efter en hektisk sommar. Jag vet också att efter jul och nyår kommer min energi oftast tillbaka och jag får massa idéer. För några år sen fick jag idéen att starta upp JaQaL en webbutik där jag säljer smyckessjalar. Det gick undan fast jag aldrig startat upp en webbutik förut.

Efter 8år med den längsta semestern på hela 5dagar när vi åkte ner till min släkt i Schweiz så har jag börjat, mer än någonsin tänka på en lite längre semester. Kanske en hel vecka . Vi får se om den slår in under 2017.

Vad har nu detta med dagens frukostmöte att göra? Jo jag kände igen mig så tydligt i hans glöd och drivkraft och att han sprutar av idéer, framtidsvisioner och mycket kommer han förverkliga. Denna kraft längtar jag efter och denna energi. Ser fram emot när den dyker upp igen.

Ni som inte känner till Uber (taget ur Wikipedia).

Uber är ett IT-företag från San Francisco som erbjuder en internetbaserad tjänst (app) för beställning och betalning av taxiresor och samåkningsresor.

Med tjänsten kan användaren se var chauffören befinner sig och vice versa. Vid beställning av en bil kan beställaren på kartan i appen se hur bilen rör sig och hur lång tid det förväntas ta innan den är framme. Betalning sker genom appen, där Uber tar mellan 5 och 20 procent av betalningen medan resten går till chaufförerna.

Share this: