2015, året som gått.

2015, året som gått.

2015, året som gått

Ännu ett år har gått här på VennerBO. Mitt, Jacquelines år började med en tuff start då jag blev utredd för en ev. Kronisk sjukdom. Tack och lov hade jag den inte men det gjorde att jag blev deprimerad och drog mig tillbaka.

I början av sommaren drog vi igång ett stort projekt, bygga ut vårt kök. Det ledde till att vi behövde stänga ner sommarcafeet av olika själ.

Efter sommaren och ombyggnaden fick jag ny energi och började stå på marknader med min egengjorda saft och sylt. Att stå framför spisen är det bästa jag vet.

IMG_2922.JPG
Maskrosdröm,plommonmarmelad smaksatt med kanel och jordgubbssylt.

 

Vår underbara Frasse, grisen blev mycket dålig och i slutet av sommaren tog vi beslutet att han fick somna in. Ett tungt beslut då vi haft honom i nästan 10år! Vi har många fina minnen. Finns nog inget djur som är så charmig och klok (enligt mig )
Vi har även fått två nya katter här på gården. Lillstrumpa som kom till oss som kattunge och sen ”svarta katten” som ni kunnat följa på Facebook. Båda är otroligt harmoniska och keliga katter.

lillstrumpa
Lillstrumpa

I oktober vaknade Jag kl.04.00 av att strömmen hade gått i delar av huset. Det var bara att väcka min man och börja felsöka. Felsöka ett elfel så tidigt på morgonen med två små barn som sover på rosenörat och gäster som drömmer sött ute i husen är inte det lättaste men snabbt kom min man på att det har med vattnet att göra, vattenpumpen. Jo då nu har det värsta som kunde hända (nästan) hänt. Inget vatten!!!! O gästerna skulle vakna inom en timme. Min man klädde på sig och gick ut för att förklara situationen och de var mycket förstående.

När  klockan Började närma sig en mer normal tid pratade min man med vår VVS kille. Inom några timmar kom han med en ny pump och vips var den nya pumpen på plats. Med facit i hand förstår vi nu att den gamla varit dålig länge….. För vilken skillnad. Som jag skrivit tidigare vilken tur vi har vår VVS kille också. Han är guld värd för oss.

I slutet av året blev jag nominerad i småföretagare, Stockholm nord och där kom jag på andra plats! Vilken fantastisk uppmärksamhet det gett mig. Dels genom kommunen och tidningsartiklar men även att människor i kommunen känner igen mig. Jag skulle först och främst vilja tacka dig som nominerat mig, vem du än är ( snälla berätta för mig så jag kan tacka dig personligen) igen och sen alla som röstat på mig. Vilken fantastisk ära.

Småföretagarnas favorit 2015
Småföretagarnas favorit 2015 i Stholm Nord

Vad kommer då hända under 2016? Ja det vet vi ju aldrig men vi kommer ha sommarcafeet öppet två dagar i veckan. Söndag-måndag troligtvis och vi kommer även att ha em stor REA i butiken så håll utkik på Facebook. Jag kommer att satsa ännu mer på att safta och sylta. Stå på marknader och ev mässor runt om Stockholm. Jag kommer också att försöka göra mitt bästa och blogga lite oftare än jag gjort tidigare. Välkomna hem till oss under 2016.

Share this: